Emergency

Maternitatea Anabah din Valea Panshir, Afganistan.
Singura unitate specializată și complet gratuită, într-o zonă vastă a văii, creată pentru a oferi asistență ginecologică și obstetrică femeilor și bebelușilor acestora, într-o țară în care ratele de mortalitate maternă și infantilă sunt printre cele mai nefavorabile din lume.

Pupa a contribuit la construcția centrului și la costurile de întreținere a blocului chirurgical, care a îmbunătățit nivelul de îngrijire și tratament. În prezent, noua capacitate a unității garantează 7.000 de nașteri pe an și activitățile ginecologice și neonatale conexe.

Centrul este important nu doar pentru asistența medicală oferită, ci și pentru activitatea de formare a personalului afgan, compus doar din femei care lucrează zilnic în contact cu personalul internațional.

Spitalul Anabah a fost recunoscut de către guvern ca centru național de formare pentru rezidentele în obstetrică și ginecologie, devenind un simbol al emancipării femeilor.

Pupa și Emergency împreună, pentru drepturile femeilor și ale copiilor..

CIFRE
274.000 de femei consultate
46.000 de copii născuți începând din 2009
500 de nașteri pe lună
98 de femei lucrează în centru, dintre care 40 sunt afgane

UNHCR

Peste tot în lume, femeile, fetele și fetițele se confruntă cu discriminarea și violența pe motive de gen. În situațiile de conflict și refugiu, dificultățile și pericolele la care acestea sunt supuse cresc. Dar chiar și atunci când sunt în siguranță, femeile strămutate și refugiate se confruntă cu provocări mai mari decât bărbații.

Fetele și femeile refugiate reprezintă o țintă prioritară pentru UNHCR, agenția ONU pentru refugiați, care din 2017 poate conta pe sprijinul Pupa pentru a se asigura că sunt satisfăcute nevoi precum accesul la educație (în situații de urgență, fetele au de două ori mai scăzute șanse decât băieții să meargă la școală), servicii de sănătate, formare profesională și susținerea micilor afaceri pentru obținerea independenței economice.

În Yemen, de exemplu, PUPA oferă sprijin pentru mii de fete și femei în fiecare an. În primele opt luni ale anului 2020, tot datorită PUPA, UNHCR a asigurat:

- activitatea psihologilor, a asistenților sociali și juridici care au ajutat peste 500.000 de femei
- funcționarea a 55 de adăposturi pentru a scăpa de violența în familie
- servicii de salvare, inclusiv servicii medicale, pentru peste 220 de mii de persoane.
 

Având în vedere procentul foarte mare de mame (sau viitoare mame), era firesc ca societatea să se gândească la un proiect care să le faciliteze sarcina dificilă a acestora de a îmbina munca și maternitatea. Structura, aflată într-o aripă a companiei, total independentă și înconjurată de o grădină utilată, va găzdui 15 copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 3 ani. Proiectul de educație a fost încredințat unei creșe care operează în regiune de mai mulți ani și care gestionează deja o altă structură a primăriei. Acesta este unul din motivele pentru care anumite locuri sunt rezervate pentru copiii care provin din exterior.

Jucării, cărți, muzică, culori delicate, relaxante pentru spațiul de dormit, spații de joacă luminoase și distractive, deoarece totul la Piri Piri este gândit pentru cei mici, pentru că ei sunt protagoniștii acestui spațiu!