Pupa s-a angajat încă de la început să respecte prevederile legale prezente și viitoare în ceea ce privește legislația în materie. Modul nostru de a proceda este prin urmare o aderare voluntară la normele Uniunii Europene care recomandă, din motive etice, efectuarea testelor in vitro și a testelor in vivo pe voluntari umani sub control dermatologic.

Testul in vitro poate prevedea posibilele efecte iritative, astfel încât fiecare voluntar uman se poate supune în deplină siguranță verificării in vivo. În schimb, în ceea ce privește ingredientele este necesar să se facă distincția între:

- ingredientele care sunt utilizate de decenii întregi pentru pregătirea produselor cosmetice și care conțin un dosar toxicologic cu datele experimentării pe animale efectuate în trecut;

- pentru materiile prime descoperite recent, după 2009, este obligatoriu ca experimentarea pe animale să fie înlocuită de metode alternative aprobate științific.

În concluzie, în ciuda importantelor progrese făcute în acești ani, pentru folosirea exclusivă a metodelor alternative este nevoie de eforturi suplimentare și de dezvoltarea cunoștințelor științifice astfel încât aceste metode să poată garanta toate aspectele legate de siguranța produselor și a ingredientelor în vederea protejării sănătății consumatorilor, care rămâne adevărata prioritate.

În ceea ce privește PUPA, marca reafirmă că nu efectuează teste pe animale pentru produsele sale finite.